SYKLING

Med sykkel på Golsfjellet

Med et nett av gode stølsveier og stier er Gol og Golsfjellet blant Norges beste områder for terreng- og tursykling i fjellet.  Med ett og samme utgangspunkt kan du velge mellom en rekke ulike rundturer, alt etter dine ønsker. Det finnes noe for alle aldre og ferdighetsnivå, enten du vil sykle på grusvei eller stier i terrenget og på høyfjellet.

Familierunden Golsfjellet

Et forslag til en fin tur på Golsfjellet som passer alle er Familierunden. Denne turen tar deg rundt til de forskjellige familieopplevelsene på Golsfjellet, og består av en enkel rute på grusvei. Beskrivelsen tar utgangspunkt i start på Oset Høyfjellshotell, men siden det er en rundtur kan du starte hvor du vil langs løypa.

Følg veien fra Oset forbi Ørterstølen til Bjørnelia. Fortsett opp og sørover mot Kamben. Ta til høyre og følg Kambegutu forbi Røde Kors hytta og videre på sti/kjerrevei til Storefjell.

Fra Storefjell følger du veien nedover og tar til venstre i andre kryss. Denne veien tar deg tilbake til Kamben. Herfra sykler du videre nedover og kommer til Fjellheimveien (hovedveien på Golsfjellet). Ta til venstre og sykle tilbake til Oset.

Lengde: ca 15 km

God tur!

Jeg vil vite mer

FISKE
BÅT OG FISKE